Jak udělat kuřecí křidélka v karamelu | recept
Jak udělat kuřecí křidélka v karamelu | recept. Kuřecí křidélka v karamelu jsou zpestřením konzumace drůbeže, na které si rádi pochutnáváme, ale vítáme změnu. Křidélka takto upravená mají křupavou krustu a chutnají opravdu výtečně. Zálivka, ve které se křidélka zapékají, obsahuje cukr, který tepelnou úpravou zkaramelizuje. Vyzkoušejte kuřecí křidélka v karamelu a možná uznáte, že trochu náročnější příprava stojí zato.
Co je potřeba
- 10 ks křidélek
- 4 vejce
- 2 + 2 lžíce hladké mouky
- na špičku nože mletý pepř
- 1 lžička sladké papriky
Zálivka:
- 125 ml sojové omáčky
- 135 g cukru
- 125 ml octa
- 125 ml vody
Pečeme asi na 180 °C – záleží na typu vaší trouby a na jakou teplotu jste zvyklí péct maso. Během pečení kuřecí křidélka asi 2× obrátíme. Pečeme cca 45 minut. Pečení ukončíme, když zálivka zhoustne, ale je důležité, aby křidélka byla propečená, tudíž bychom dobu pečení neměli příliš zkrátit. Dobrou chuť.
Diskuze k článku