Jak udělat dort malakov | recept na smetanový dezert
Diskuze k článku
Přidat komentář
Dort Malakov, který si pamatuji z dětství byl plný mandlí a šlehačky. Tyto dorty, které jsou uváděny v různých receptech nejsou ty pravé. Musíme hledat ve starých kuchařkách.
Dort Malakov dělávala maminka dost často a my ho milovali. Já ho také několikrát dělala ve svém 47 letém manželství, ale poslední léta jsem na něho docela zapomněla, protože často dělám tiramisu, nejraději svoji verzi, ve které experimentuji. Zatím vždy všem chutnalo, je to jedinečná lehká pochoutka, dělám ji ze 4 zakysaných smetan ušlehaných s 1/8 másla (ze 2 bílý, ze dvou s skakaem). a jen s 1 lžící mouč.cukru a l vanilk. cukru. Dávám převážně broskve na plátky na spodní vrstvu piškotů, pak bílý krém opět oiškoty máčené v kávě s rumem, zasypu ml. ořechy a dám tmavý krém, zbytek broskví a nahoru piškoty, posypané přes sítko kakaem.Pokud vydrží dva dny, je to hrozná mňamka, alespoň pro mne (jsem diabetik).
Je to fakt,mám před sebou francouzkou kuchařku z roku 1939 a jsou tam mandle.Ale myslím že se dají i sem přidat.
Dort Malakov si pamatuji z dětství od babičky, která měla pekařství. Toto co uvadite jako recept není ten pravý dort Malakov. Kdysi byl tento dort hodně známý a musíte hledat opravdu ve starých receptech naších babiček.