Jak udělat datlové pyré, zdravou náhradu cukru | recept
Jak udělat datlové pyré, zdravou náhradu cukru | recept. Že rafinovaný cukr není zrovna ideální sladidlo si uvědomuje snad každý z nás. Ale touha po sladkém je často silnější. Dnes vám přináším návod, jak si jednoduše a levně připravit zdravou náhradu cukru, a to i do zásoby! Datle samotné jsou nejlepší náhražkou sladkostí. Datlový cukr je produkt přirozené krystalizace sacharidů v datlích. Je výbornou náhradou bílého rafinovaného cukru, třtinového cukru a dalších druhů cukru. Můžeme jej přidávat k zelenině či ovocným salátům. Datle jsou dále bohaté na draslík, vitamíny A, B, niacin, měď a železo. Jsou ideálním zdrojem doplnění energie a důležitých minerálů. Jak si tedy můžeme připravit tohle chutné a zdravé sladidlo?
Diskuze k článku
Přidat komentář
Nekupujte datle v supermarketech ale zajděte do orientálních obchodu. Alžírské, Saúdské, balené i vážené, úplně něco jiného jak ty podivné slisované balíčky...
Přispěji k tématu o datlích svým receptem
Datlová štola
Umícháme 7 kg másla se 2 žloutky. Do dobře umíchané směsi přidáme 4 lžíce mléka, 1/2 prášku do pečiva, 8 dkg cukru, 1/2 lžičky skořice, špetka ml. zázvoru a 30 dkg hladké mouky.
Těsto na vále dobře rozválíme poklademe vypeckovanými datlemi (asi 25 dkg).
Těsto stočíme do štoly, dáme na plech s spečícícm papírem, štolu potřeme rozšleh. vejcem a upečema do zlatova.
Vydrží dlouho vláčná.
Nekrájet hned čerstvé, rozpadá se! Je lépe ji nechat zvlhnout (zabalené do igelitu v ledničce) a teprve potom krájet plátky.
Dělávám ji na vánoce jako jeden z druhů pečiva. Tenoučké plátky mezi jiným druhem vánočního cukroví je hezké i chutné.
Ať se i VÁM PODAŘÍ A CHUTNÁ! VLASTA
Výborný nápad, datle mám ráda i tak samotné.
Určitě si to udělám.
Jen se bojím skrytých plísní, které se v balených datlích mnohdy ukrývají. S tímto si neporadím. Poradíte Vy? Vlasta