Jak udělat bryndzové halušky | recept
Diskuze k článku
Přidat komentář
K Hančinu komentáři: Bryndza je odjakživa BRYNDZA. Název brynza je počeštěný paskvil. Pokud se tomu nějaký farmář pousměje, půjdu nakupovat jinam. A k receptu - je trochu strohý (chce to brambory staré nejlépe typu C, množství mouky se spíše odhaduje než navažuje), já sám používám polohrubou mouku, ale jinak je tohle jeden z receptů, jehož autor neředí (na rozdíl od hamižných restauratérů, kteří chtějí naředěním bryndzy víc vydělat) bryndzu zakysanou smetanou, případně ještě horšími ingrediencemi (tavený sýr, pomazánkové máslo...), ani nesype na hotové halušky petrželku (i když trochu pažitky snad snesou). Takže v tomto případě palec nahoru.
My davame hrubou mouku a uvarene halusky dame na sitko a oplachujeme cistou vodou.Potom dame Bryndzu a polejeme usmazenou slaninou.(špekem).
Při nákupu ale neždejte bryndzu, ale brynzu. Zejména farmáři by se bryndze mohli pousmát.... ;=/
http://www.pravidla.cz/pravopis/1808-brynza.html