Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat biftek s bernskou omáčkou | recept

26. Červen 2023

Pro dobrý biftek je základem koupit nejkvalitnější maso. Ke kuchaři doporučovanému masu patří maso z anglického masného plemene Aberdeen Angus, Shorthorn, Hereford z Latinské Ameriky. Investice do dražšího masa se vyplatí. Na přípravu bifteku v domácích podmínkách nám ale musí postačit maso od řezníka. Druhou podmínkou je, aby maso bylo dobře odleželé. Poznáme to tak, že je na krajích nahnědlé. Tentokrát si uděláme biftek s bernskou omáčkou. Bernská omáčka sice není jednoduchá, ale jistě to je pro nás v kuchyni výzva. Dobrou chuť.

Co je potřeba

Na dvě porce potřebujeme:

2×200g svíčkové ze středu (úhledné válečky z prostředku svíčkové)
1 žloutek
1 dcl bílého vína
1 dcl bílého vinného octa
4 snítky čerstvého estragonu
2 šalotky nebo menší cibule
100 g másla
hrubě mletý černý pepř
sůl
olej

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak uvařit rumunský guláš | recept
Jak uvařit rumunský guláš | recept
Rumunský guláš | recept. Guláš je jídlo, které má obrovské množství variací. Asi nikdo ho nevaří z přesně odvažovaných a stále stejných přísad. E…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.