Jak udělat biftek s bernskou omáčkou | recept
Pro dobrý biftek je základem koupit nejkvalitnější maso. Ke kuchaři doporučovanému masu patří maso z anglického masného plemene Aberdeen Angus, Shorthorn, Hereford z Latinské Ameriky. Investice do dražšího masa se vyplatí. Na přípravu bifteku v domácích podmínkách nám ale musí postačit maso od řezníka. Druhou podmínkou je, aby maso bylo dobře odleželé. Poznáme to tak, že je na krajích nahnědlé. Tentokrát si uděláme biftek s bernskou omáčkou. Bernská omáčka sice není jednoduchá, ale jistě to je pro nás v kuchyni výzva. Dobrou chuť.
Co je potřeba
Na dvě porce potřebujeme:
2×200g svíčkové ze středu (úhledné válečky z prostředku svíčkové)
1 žloutek
1 dcl bílého vína
1 dcl bílého vinného octa
4 snítky čerstvého estragonu
2 šalotky nebo menší cibule
100 g másla
hrubě mletý černý pepř
sůl
olej
Diskuze k videu