Jak s vínem zacházet - otevírání, výběr sklenice, degustace vína
Sommeliérka Klára Kollárová ve videu Vinařského fondu doporučuje pro otevírání lahve vína použít obyčejnou dvoufázovou vývrtku na víno. Dojem z vína se umocní i dobře vybranou sklenicí. Používáme přitom 4 základní druhy sklenic: na šumivé víno s protáhlým tvarem, na svěží bílá a růžová vína, mezistupeň pro červená a bílá vína a klasická sklenice tvaru sudu nebo kalichu na těžká vína. Samostatnou kapitolu tvoří ochutnávání vína. Jak na to poradí přední česká sommeliérka v krátkém videu.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Já jsem taky ráda, když si dáme s manželem sklenku vína, a dodržujeme u toho veškeré zásady. Má to pak pro mě takové jiné kouzlo a víno si víc vychutnám. Čtu si o víně hodně článků https://www.cestazavinem.cz/ . Dost mě to zajímá a alespoň pak vím, jaká sklenička je na jaké víno vhodná, jak víno servírovat atd.
Proč tohle není v kategorii Jídlo??? Snažím se najít něco o bydlení a je tu same vino, citron atd. Tohle přeci nemá nic společného s kategorií Dům a zahrada...