Jak s vínem zacházet - otevírání, výběr sklenice, degustace vína
Sommeliérka Klára Kollárová ve videu Vinařského fondu doporučuje pro otevírání lahve vína použít obyčejnou dvoufázovou vývrtku na víno. Dojem z vína se umocní i dobře vybranou sklenicí. Používáme přitom 4 základní druhy sklenic: na šumivé víno s protáhlým tvarem, na svěží bílá a růžová vína, mezistupeň pro červená a bílá vína a klasická sklenice tvaru sudu nebo kalichu na těžká vína. Samostatnou kapitolu tvoří ochutnávání vína. Jak na to poradí přední česká sommeliérka v krátkém videu.
Další zajímavé články
Jak připravit jarní ředkvičkový salát | recept
Jak připravit jarní ředkvičkový salát | recept. Ředkvičky jsou pro mne jedním ze symbolů jara v kuchyni. Je sice možné sehnat je po velkou část r…
Jak správně meditovat | rady a tipy
Jak správně meditovat | rady a tipy. Meditace by se v dnešní době měla stát nedílnou součástí dne. Tato technika vám mimo jiné pomůže vyrovnat sv…
Jak dětem vysvětlit Ježíška | rady
Jak dětem vysvětlit Ježíška | rady. „Pohádky“ o Ježíškovi zná každý z nás ze svého dětství a přenáší se z generace na generaci. Rodiny s malými dětmi…
Jak na čokoládovou polevu na drobné pečivo a vánoční cukroví | rady
Jak na čokoládovou polevu na drobné pečivo a vánoční cukroví | rady. Čokoládová poleva je součástí mnoha dezertů a moučníků, vánočního pečiva nev…
Jak rychle přestat škytat | tipy
Jak rychle přestat škytat | tipy. Jak přestat škytat? Co je to škytavka asi nemusíme definovat, protože snad každý alespoň jednou v životě škytal. Vžd…
Diskuze k videu