Jak připravit vanilkovo-máslový krém | recept
08. Prosinec 2022
K slavnostním příležitostem bezesporu patří chutné a krásné dorty. Chystáte-li se i Vy dělat dort pro někoho blízkého a přáli byste si, aby se povedl, pak určitě zhlédněte následující videorecept. Ve videonávodu z kanálu Kuchyně Lidlu se dozvíte, jak připravit ten nejlahodnější krém na dort. Jedná se o základní, vanilkovo-máslový krém, který můžete následně podle libosti dochutit.
Co je potřeba
- 250 ml čerstvá smetana ke šlehání (33 % tuku)
- 250 ml čerstvé mléko (3,5 % tuku)
- 250 g vaječné žloutky
- 150 g cukr krystal
- 35 g bramborový škrob
- 1 vanilkový lusk
- 370 g máslo
Další zajímavé články
Jak na řezy Opilý František | recept
Řezy Opilý František | recept. Nadýchané kakaové těsto, vrstva vlašských ořechů s rumem a čokoládová poleva. To je tradiční cukroví vhodné nejen k ván…
Jak na mimořádně jemný a vláčný zákusek z pařížského těsta a smetanově tvarohové nádivky z bílé čokolády
Mimořádně jemný a vláčný zákusek, ve kterém se sladká bílá čokoláda přidaná do smetanově tvarohové nádivky dokonale snoubí s těstem obohaceným pařížsk…
Jak upéct atraktivní čokoládový moučník s jemným makovým krémem | recept
V řezu tak atraktivní, hořkou čokoládou v korpusu doplněný a jemným smetanovým krémem ozdobenými moučník, který mezi ostatními čokoládově la…
Jak z jemného těsta a dvou nádivek upéct jednoduchý třívrstvý zákusek
Pouze tři jednoduché vrstvy stačí k upečení tohoto skvostného, barevně sladěného třívrstvého zákusku. Tedy zákusku z jemného těsta v pr…
Jak upéct klasiku v podobě máslového koláče s makově-tvarohovou nádivkou a krupicovou žmolenkou
Ovocem, mákem či tvarohem doplněné máslové koláče, k tomu ještě ozdobené hrudkovitou žmolenkou jsou klasikou, která nezklame. Bezpochyby proto ne…
Diskuze k videu