Tuňák na olivách | recept. Mořské ryby jsou důležitým zdrojem jódu, vitaminů, minerálů a stopových prvků. Rybí maso je lehce stravitelné a do jídelníčku by ho měl zařadit každý z nás. V článku vám přinášíme jednoduchý recept na úpravu tuňáka. Tuňák se řadí mezi nejoblíbenější a nejčastěji konzumované ryby. I když se jedná o poměrně tučnou rybu, je vhodná pro redukční dietu. Některé výzkumy tvrdí, že maso tuňáka může snížit riziko u některých druhů rakovin. Maso tuňáka je šťavnaté, tučnější, téměř bez kostí a není cítit rybinou, proto chutná i těm, kteří jinak rybu nemusejí.
Co je potřeba
Pro 2 osoby:
2 steaky z tuňáka
olivový olej na opečení
15 oliv (černých i zelených, popř. mix)
5 stroužků česneku
1 menší rajče
hrst petrželové natě
sůl
strouhaný parmezán
1
Tuňákové steaky jsou velmi rychle hotové, uvnitř by měly zůstat růžové. Jen tak bude maso šťavnaté a nebude vysušené. Před samotnou kuchyňskou úpravou ho nechte temperovat při pokojové teplotě. Známí kuchaři doporučují maso před grilováním vyndat z chladničky 3 hodiny předem.
2
Steak z tuňákaosolte a prudce opečte na olivovém oleji z obou stran. Stačí 1 až 2 minuty z každé strany (silnější plátek).
3
Rybí steak položte na grilovací mřížku nebo vložte do pekáčku. Potřete ho směsí rozmixovaného česneku, oliv, petržele a rajčete. Povrch posypte strouhaným parmezánem.
4
Krátce zapečte při vyšší teplotě (horní ohřev). Před podáváním nechte několik minut odpočinout.
Pečený pstruh | recept. Ryby by neměly v našem jídelníčku chybět. Jsou lehce stravitelné, obsahují zdraví prospěšné tuky a mají vysoký obsah bílkovin.…
Diskuze k článku