Jak připravit tradiční baba ghanoush | recept na pomazánku (předkrm) z lilku
Název tohoto orientálního pokrmu se dá přeložit jako rozmazlovaný nebo hýčkaný táta. Tento pokrm podle pověsti vznikl tak, že jej svému starému otci, který již neměl zuby, připravovala dcera. Jídlo z pečených lilků mu musela rozmačkávat, aby jej mohl sníst. Setkat se můžete i s názvem lilkový kaviár. Originální recept má každá rodina svůj, ingredience jsou stejné, ale jejich poměr je pokaždé jiný. Proto si i vy recept upravte podle své chuti tak, aby vám vyhovoval.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit salát z lilku | recept na lehký zeleninový pokrm
Jak připravit salát z lilku | recept na lehký zeleninový pokrm. Lilek se v našich kuchyních poslední dobou uplatňuje mnohem více, než tomu bylo ještě…
Jak připravit orientální salát z pečené zeleniny | recept
Jak připravit orientální salát z pečené zeleniny | recept. Mísa plná pečené zeleniny, která je, díky orientálnímu koření, skutečnou delikatesou. Voňav…
Jak udělat pikantní marinované okurky s mrkví | příloha k masu
Pikantní salát z okurek, mrkve a jarní cibulky s marinádou na první pohled nevypadá nijak atraktivně. Po prvním ochutnání mu to ale určitě odpustíte,…
Jak připravit netradiční saláty z melounu a okurek | 2 recepty
Jak připravit netradiční saláty z melounu a okurek | 2 recepty. Dnes si podle nás můžete udělat netradiční, ale vynikající a v horkých dnech velmi osv…
Jak připravit chřest (špargl) | rady
Jak připravit chřest (špargl) | rady. Chřest je vytrvalá rostlina, která se pěstuje na jednom stanovišti, v tzv. hrůbcích, až 15 let. Sklízí se až tře…