Jak připravit thajskou kuřecí polévku | recept
Jak připravit thajskou kuřecí polévku | recept. Kuřecí polévku lze připravit i netradičně – zkuste ji třeba na thajský způsob s kokosovým mlékem a pikantním chilli s jemným kyselým nádechem limetky. Přípravy tohoto pokrmu se opravdu nemusíte obávat, zvládne ji každý začátečník. Recept naleznete v následujících krocích.
Co je potřeba
- 2 lžíce kokosového či olivového oleje
- 1 malá cibule
- 2 jarní cibulky
- 2 stroužky česneku
- kousek čerstvého zázvoru
- 1 chilli paprička
- 1 lžíce červené nebo zelené kari pasty
- 300 g kuřecích prsních či stehenních řízků (případně použijte kuřecí maso z vývaru)
- 1 litr kuřecího vývaru
- 1 plechovka kokosového mléka
- 1 lžíce kokosového (nebo třtinového) cukru
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce limetkové šťávy
- citronová tráva (zhruba 5 stébel), hrst čerstvého koriandru
V hrnci rozpálíme kokosový či olivový olej, přidáme kari pastu a najemno nakrájenou cibuli, česnek, zázvor, citronovou trávu a chilli papričku. Vše restujeme za častého míchání asi 5 minut, dokud se kari pasta nerozvoní a cibule nezměkne. Směs zalijeme kuřecím vývarem, přivedeme jej k varu, poté plamen stáhneme a polévku vaříme asi 10 minut na mírném ohni.
Tipy
Do polévky je možné přidat také žampiony nebo jiné vhodné houby.
Pokud neseženete citronovou trávu (dá se také snadno vypěstovat), použijte klidně u nás snadno dostupnou meduňku, která taktéž dodá pokrmu citronovou chuť a aroma.
Kuřecí maso lze nahradit či doplnit krevetami nebo tofu.
Diskuze k článku