Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit sirup a likér z bezinek | recept

sirup z černého bezu

Černý bez je léčivá rostlina. V lidovém léčitelství se používají květy, kůra, listy, kořeny i plody. V září začínají na keřích dozrávat černé plody, které mají široké kuchyňské využití. Vyrábějí se z nich sirupy, vína, likéry, marmelády nebo povidla. Šťáva z plodů intenzivně barví, proto se používá i na dobarvování některých kompotů. Bezinky se také suší na čaj. Bezinky obsahují mnoho zdraví prospěšných látek, díky čemuž posilují imunitní systém, pomáhají při nachlazení a migréně, snižují krevní tlak. Bezinky velmi chutnají ptákům, proto je potřeba vypravit se na ně včas. Vyzkoušejte recept, který vám nabízím, určitě vám zachutná.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak udělat domácí bubble tea | recept
Jak udělat domácí bubble tea | recept
Domácí bubble tea | recept. Bubble tea pochází z Taiwanu. Skládá se z čaje a vedlejších surovin, mléka, cukru, medu, ovoce, sirupu, čokolády atd. Možn…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.