Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit penne all‘ arrabbiata | recept

01. Červenec 2012

Recept na těstoviny penne all’ arrabbiata. Penne all’ arrabbiata jsou tradiční italské těstoviny, které jsou proslulé ostrou a pikantní chutí. Samotný název úpravy těstovin penne all’ arrabbiata je odvozen od arrabbiarsi – tedy rozčílit se. Tedy když manželky Italů se trochu rozčílí, s ferenkami a česnekem to v kuchyni přeženou, výsledkem kulinářské práce jsou těstoviny penne all’ arrabbiata. Penne uvaříme „al dente“. Na pánvi orestujeme nakrájený česnek a feferonku, přidáme pasírovaná rajčata, bazalku a povaříme 7 až 10 minut. Nakonec smícháme s těstovinami a ostré penne all’ arrabbiata jsou na světě. Dobrou chuť!

Co je potřeba

Ingredience pro 4 porce:
400 g těstovin penne
400 g pasírovaných rajčat
2 stroužky česneku
1dl olivového oleje
1 feferonka
čerstvá bazalka
petrželová nať
sůl

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.