Jak připravit penne all‘ arrabbiata | recept
Recept na těstoviny penne all’ arrabbiata. Penne all’ arrabbiata jsou tradiční italské těstoviny, které jsou proslulé ostrou a pikantní chutí. Samotný název úpravy těstovin penne all’ arrabbiata je odvozen od arrabbiarsi – tedy rozčílit se. Tedy když manželky Italů se trochu rozčílí, s ferenkami a česnekem to v kuchyni přeženou, výsledkem kulinářské práce jsou těstoviny penne all’ arrabbiata. Penne uvaříme „al dente“. Na pánvi orestujeme nakrájený česnek a feferonku, přidáme pasírovaná rajčata, bazalku a povaříme 7 až 10 minut. Nakonec smícháme s těstovinami a ostré penne all’ arrabbiata jsou na světě. Dobrou chuť!
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak udělat tagliatelle s pastou z pečených paprik | recept
Jak udělat tagliatelle s pastou z pečených paprik | recept. Dlouhé ploché nudle tagliatelle s pastou z pečených paprik? Mňam! Je to báseň pro chuťové…
Jak uvařit těstoviny s ricottou a slaninou | recept
Těstoviny s ricottou a slaninou | recept. Tyto jednoduché těstoviny zvládne uvařit i úplný začátečník, a přesto se za ně nemusí stydět ani pokročilejš…
Jak uvařit těstoviny s luštěninami | recept
Těstoviny s luštěninami | recept. Italská gastronomie se vyznačuje jednoduchými, lehkými a chutnými recepty, proto je oblíbená na celém světě. Základ…
Jak připravit tagliatelle s dýní | recept
Tagliatelle s dýní | recept. Těstoviny s dýní jsou poněkud nezvyklé, recept pochází z kraje Emilia Romagna v Itálii, přesto věřím, že příznivce s…
Jak uvařit špagety se sýrovou omáčkou, šunkou a hráškem | rychlé recepty
Jak uvařit špagety se sýrovou omáčkou, šunkou a hráškem | rychlé recepty. Jemná, ale přitom chuťově plná, smetanová, ale přitom lehce stravitelná. Prá…