Jak připravit pažitkovou pomazánku | recept
Jak připravit pažitkovou pomazánku | recept. Pažitka bývá první jarní zeleninou. V obchodech se objevuje koncem zimy a na záhonech ji sklízíme již od dubna. Má jemně štiplavou chuť připomínající cibuli, ale je jemnější. Má vysoký obsah provitaminu A, vitaminů sk. B, vitaminu C. Z minerálů obsahuje sodík, vápník, draslík, fosfor, železo a sírové silice. Pažitku podáváme syrovou, tepelnou úpravou bychom znehodnotili vitaminy. Recept, jenž vám předkládáme k vyzkoušení, se hodí k jarnímu období. Vyzkoušejte si připravit chutnou a snadnou pažitkovou pomazánku.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit pomazánky nejen na jednohubky | 7 receptů
Pomazánky nejen na jednohubky | 7 receptů. Receptů na pomazánky není nikdy dost. Pomazánky připravujeme na různé oslavy, dětem na svačinu do školy neb…
Jak připravit pomazánku a pěnu z tvarůžků | recepty
Pomazánka a pěna z tvarůžků | recepty. Tvarůžky, sýr s velmi výraznou vůní, netřeba představovat, každý je zná. Jedná se o zrající nízkotučný sýr, jeh…
Jak udělat pomazánku z ředkviček nebo ředkve | recept
Pomazánka z ředkviček nebo ředkve | recept. V jarních měsících je na trhu přebytek ředkviček za příznivou cenu. Ředkvičky konzumujeme většinou čerstvé…
Jak udělat rychlou snídani nebo svačinu z vajec | 2 recepty
Vaječná snídaně či svačina | 2 recepty. Vejce jsou potravinou, která by pro svůj obsah vitaminů a bílkovin neměla v jídelníčku chybět. Jsou lehce stra…
Jak připravit lehký letní salát z kedlubny | recept
Lehký letní salát z klednubny | recept. V létě, více než kdy jindy, obohacujme jídelníček saláty z čerstvé sezonní zeleniny. Jsou zdravé, tuzemská zel…