Jak připravit ořechovou „marmeládu“ k plnění moučníků | recept
Každý, kdo má na zahradě ořešák, čas od času řeší, co s nadúrodou ořechů. Zejména na vesnici, kde má ořešák každý druhý (ve starší zástavbě), je to problém. Buď se neurodí vůbec, nebo je jich moc. Co s nimi, když máte ještě loňské ořechy a sklizeň nových je v plném proudu? Naše babičky a prababičky si uměly poradit. Sice název je pěkně zavádějící, o marmeládu se vůbec nejedná, ale takto byl recept před téměř 90 lety uveřejněn. Recept jsem vyzkoušela, lehce pozměnila a můžu všem doporučit.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak upéct oříškové pletýnky z kynutého těsta | recept
Oříškové pletýnky z kynutého těsta | recept. Pečivo z kynutého těsta bývá prubířským kamenem nejedné hospodyňky. Maminky a babičky ho většinou zvládal…
Jak upéct plněné slané pečivo | recept na sýrové pečivo
Plněné slané pečivo | recept na sýrové pečivo. Vyzkoušejte univerzální sýrové těsto vhodné k pečení drobného slaného pečiva i k pečení korpusů na plně…
Jak upéct ořechové košíčky | recept
Jak upéct ořechové košíčky | recept. Ořechy jsou tradiční součástí spousty druhů vánočního cukroví. Základem těchto košíčků je křehký ořechový ko…
Jak na řezy Opilý František | recept
Řezy Opilý František | recept. Nadýchané kakaové těsto, vrstva vlašských ořechů s rumem a čokoládová poleva. To je tradiční cukroví vhodné nejen k ván…
Jak na mimořádně jemný a vláčný zákusek z pařížského těsta a smetanově tvarohové nádivky z bílé čokolády
Mimořádně jemný a vláčný zákusek, ve kterém se sladká bílá čokoláda přidaná do smetanově tvarohové nádivky dokonale snoubí s těstem obohaceným pařížsk…
Výborné! Už mám zavařeno deset sklenic. Použití jak na buchty, tak do jogurtu atd.