Jak připravit nepečenou jahodovou šarlotu | recept
Jahodová šarlota | recept. Šarlota je původně dezert pocházející z Britských ostrovů. Jméno dostal údajně podle princezny, pro niž byl připraven. Pravděpodobně se však jedná pouze o legendu. Jisté je, že jde o poměrně jednoduchý dezert, který má několik podob. Základem šarloty je piškot a smetanový krém, často se doplňuje ovocem. V tomto receptu jsme zvolili nejjednodušší nepečenou variantu, která se výborně hodí do horkých letních dnů, její příprava je rychlá, snadná a není třeba přehřívat byt horkou troubou. Vyzkoušejte si připravit vynikající nepečenou jahodovou šarlotu.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit smetanový dezert s ovocem à la Fraisier | recept
Smetanový dezert s ovocem à la Fraisier | recept. Francouzská kuchyně je vyhlášená také svými skvostnými dezerty. Následující recept se inspiruje jedn…
Jak udělat nepečené řezy s ovocným krémem | recept
Nepečené řezy s ovocným krémem | recept. Nepečené dezerty se hodí nejen v letních horkých dnech, ale oceníte je i v čase, kdy potřebujete troubu upotř…
Jak uvařit krémovou rybí polévku z aljašské tresky | recept
I tato jednoduchá rybí polévka z aljašské tresky může zazářit na vánočním stole a potěšit svou krémově jemnou chutí a konzistencí. Hospodyňky pak…
Jak upéct linecký řez se svěžím tvarohovým krémem a sladkými meruňkami
Poctivá vrstva svěžího tvarohového krému na jemném lineckém těstě je v dodatku sladkých meruněk opravdu impozantní linecký řez. Šťavnatý, svěžím…
Jak upéct lehounký a mimořádně vzdušný Cottage moučník s borůvkami
Lehounký a mimořádně vzdušný Cottage moučník se šťavnatými borůvkami a smetanovým Cottage sýrem, který se ať už v podobě řezu, koláče či chlebíčk…