Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit lososa se špenátem a krémovou omáčkou

Jak připravit lososa se špenátem a krémovou omáčkou

Jak připravit lososa se špenátem a krémovou omáčkou. Filety z lososa představují skvělou volbu pro všechny, kdo mají v oblibě rybí maso, ale nechtějí se potýkat s rybími kostmi. Tato ryba je nejen chutná, ale obsahuje také velké množství nenasycených mastných kyselin a dalších zdraví prospěšných látek. Následující odstavce vám přináší jednoduchý recept na lososa se špenátem a krémovou omáčkou. Tento pokrm budete mít připravený během 20 minut i s přílohou, což jistě oceníte zejména během pracovního týdne.

Co je potřeba

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 300 g filetů z lososa
  • 150 g čerstvého baby špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml smetany
  • 2 lžíce hustého bílého jogurtu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • sůl, pepř, čerstvá bazalka

 

1

V pánvi rozpálíme 1 lžíci olivového oleje a z obou stran na něm osmažíme osolené a opepřené filety z lososa. Z obou stran by měly mít lehce zlatou barvu, avšak uvnitř losos nemusí být propečený.

Jak připravit lososa se špenátem a krémovou omáčkou
2

Filety poté z pánve vyjmeme, nalijeme do ní zbylou lžíci olivového oleje a přidáme na tenké plátky nakrájený česnek. Krátce jej orestujeme (nesmí zhnědnout) a následně přisypeme lístky důkladně omytého baby špenátu.

Jak připravit lososa se špenátem a krémovou omáčkou
3

Po chvilce špenát ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou a zalijeme jej smetanou a bílým jogurtem. Špenát posléze dusíme zhruba 5 minut, dokud nezvadne. Omáčku podle potřeby dochutíme a přidáme i nasekanou čerstvou bazalku.

Jak připravit lososa se špenátem a krémovou omáčkou
4

Špenátovou směs rovnoměrně rozetřeme do zapékací mísy a poklademe ji osmaženými filety z lososa. Vše pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 7 minut, dokud není losos zcela propečen.

Jak připravit lososa se špenátem a krémovou omáčkou
5

Lososa se špenátem a krémovou omáčkou podáváme s vařenými brambory, bramborovou či batátovou kaší nebo jinou oblíbenou přílohou. Na talíři jej doplníme čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.

Jak připravit lososa se špenátem a krémovou omáčkou

Tipy

Pro zjemnění chuti omáčky lze místo bílého jogurtu použít ricottu či mascarpone.

Autor: Jana F.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

nálev na okurky
Jak udělat nálev na okurky | recepty
Nálevy na okurky: Přinášíme recepty na šest druhů nálevů na okurky a jeden bonus. Kyselé okurky jsou asi nejoblíbenější nakládanou zeleninou. V mnohýc…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.