Jak připravit halibuta v křupavých bramborech | recept
Halibut recept. Ryba halibut (platýs černý) se vyznačuje příjemným aroma, bílé maso halibuta má vysoký obsah bílkovin. Rozhodně byste měli pokrmy připravovat z čerstvé ryby a dávat přednost před halibutem mrazeným. Skvěle chutná dušený nebo vařený v páře. Tentokrát si připravíme halibuta v křupavých bramborech s krémovým pórkem. Výborné jídlo! Zhlédněte recept na halibuta ve videu.
Co je potřeba
Suroviny na halibuta (4 porce):
600 g rybího filé (halibut)
½ pórku
150 g přepuštěného másla
200 ml smetany
20 ml olivového oleje (2 lžíce)
2 velké dlouhé batáty
2 g kurkumy (½ lžičky)
sůl, pepř
Tipy
Maso halibuta nikdy moc nekořeňte, aby nezaniklo jeho charakteristické aroma.
Diskuze k videu