Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit halibuta v křupavých bramborech | recept

18. Prosinec 2013

Halibut recept. Ryba halibut (platýs černý) se vyznačuje příjemným aroma, bílé maso halibuta má vysoký obsah bílkovin. Rozhodně byste měli pokrmy připravovat z čerstvé ryby a dávat přednost před halibutem mrazeným. Skvěle chutná dušený nebo vařený v páře. Tentokrát si připravíme halibuta v křupavých bramborech s krémovým pórkem. Výborné jídlo! Zhlédněte recept na halibuta ve videu.

Co je potřeba

Suroviny na halibuta (4 porce):
600 g rybího filé (halibut)
½ pórku
150 g přepuštěného másla
200 ml smetany
20 ml olivového oleje (2 lžíce)
2 velké dlouhé batáty
2 g kurkumy (½ lžičky)
sůl, pepř

Tipy

Maso halibuta nikdy moc nekořeňte, aby nezaniklo jeho charakteristické aroma.

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak správně otevírat sekt | tipy
Jak správně otevírat sekt | tipy
Jak správně otevírat sekt | tipy. Sekt a dokonce i šampaňské patří ke každé výjimečné události. Nejde tu o množství, ale o obřad, který je s otvíráním…
Jak připravit Boží milosti | recept
Jak připravit boží milosti | recept
Jak připravit boží milosti | recept. Boží milosti jsou staré obřadní pečivo, které se peklo o masopustu, svatbách, Velikonocích nebo Vánocích. Receptu…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.