Jak připravit ghí
Ghí | postup přípravy. Ghí je indický název pro tzv. přepuštěné máslo. I u nás je tato úprava másla tradičně používaná. Připravuje z kravského másla a vznikne oddělením tuku od pevných mléčných částic. I když se ghí připravuje z másla, má jiné vlastnosti než máslo.
- Ghí se dobře roztírá,
- má vyšší kouřový bod, takže se na rozdíl od normálního másla nepřepaluje,
- zlepšuje chuť a zároveň i stravitelnost.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Ghí si pravidelně dělám opakovaně vždy, kdy dojde a mám ho v lednici ve sklenici s patentem, vydrží dlouho. Nejraději na něm peču americkě brambory. Nejdřív brambory trochu ovařím ve slupce, nejlépe den předem, pak je nakrájím a opékám na másle, jsou opravdu výborné.
Další zajímavé články
Jak na řezy Opilý František | recept
Řezy Opilý František | recept. Nadýchané kakaové těsto, vrstva vlašských ořechů s rumem a čokoládová poleva. To je tradiční cukroví vhodné nejen k ván…
Jak na mimořádně jemný a vláčný zákusek z pařížského těsta a smetanově tvarohové nádivky z bílé čokolády
Mimořádně jemný a vláčný zákusek, ve kterém se sladká bílá čokoláda přidaná do smetanově tvarohové nádivky dokonale snoubí s těstem obohaceným pařížsk…
Jak uvařit šípkový džem (povidla) | recept
Šípkový džem | recept. Během září a počátkem října dozrávají plody plané růže ─ šípky. Šípky sbíraly už naše babičky a připravovaly z nich různé pocho…
Jak upéct atraktivní čokoládový moučník s jemným makovým krémem | recept
V řezu tak atraktivní, hořkou čokoládou v korpusu doplněný a jemným smetanovým krémem ozdobenými moučník, který mezi ostatními čokoládově la…
Jak z jemného těsta a dvou nádivek upéct jednoduchý třívrstvý zákusek
Pouze tři jednoduché vrstvy stačí k upečení tohoto skvostného, barevně sladěného třívrstvého zákusku. Tedy zákusku z jemného těsta v pr…
Dělám si taky svý Ghí. Vyjde levněji, než v obchodu. Vařím na něm vše. Třeba míchaný vajíčka, získají takovou báječnou chuť oříšků.