Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit bezlepkové tortilly s kuřecím masem | recept

Jak připravit bezlepkové tortilly s kuřecím masem | recept

Bezlepkové tortilly s kuřecím masem | recept. Pokud z nějakého důvodu dodržujete bezlepkovou dietu, jistě víte, že sehnat tortilly bez lepku není jednoduché. Většina výrobků dostupných na trhu obsahuje pšeničnou mouku, pokud narazíte na kukuřičné bezlepkové tortilly, najdete v nich bohužel konzervanty a zvýrazňovač chuti, také nejsou zrovna nejlevnější. Zkuste si tedy upéct domácí bezlepkové kukuřičné tortilly podle našeho receptu. Následující řádky Vám poradí, jak připravit bezlepkové tortilly s kuřecím masem.

Co je potřeba

Na kukuřičné tortilly je potřeba (cca 4 porce):

  • 2 a půl hrnku hladké kukuřičné mouky
  • 1 hrnek teplé vody
  • 1/2 hrnku rostlinného oleje
  • Špetka soli

Na náplň potřebujeme:

  • 500 g kuřecích stehenních řízků
  • Sůl, pepř a další koření, čerstvé či sušené bylinky
  • 1 lžíci olivového oleje
  • Čerstvou zeleninu (např. rajčata, hlávkové zelí, ledový salát, cibuli, salátovou okurku apod.)
  • Majonézu či dresink
1

Pro přípravu kukuřičných tortill použijte co nejjemnější, nejlépe tedy hladkou, kukuřičnou mouku. Na internetu se pak dá sehnat i kukuřičná mouka určená přímo pro výrobu tortill.

Maso můžete ochutit třeba následujícími druhy koření, která jsou typická pro mexickou kuchyni: mletou paprikou, chilli kořením, pepřem, mletým kmínem, sušeným (nebo klidně čerstvým) česnekem apod. Z bylinek pak zkuste použít oregano či koriandr.

2

A jaký je postup?

Nejprve nakrájíme stehenní řízky na menší kousky, poté je osolíme a okořeníme a umístíme do pekáče na lžíci olivového oleje. Maso upečeme doměkka.

3

Těsto na tortilly připravíme smícháním všech ingrediencí, vypracujeme z nich hladké těsto. Pokud se těsto příliš lepí, přisypte více kukuřičné mouky, kdyby se naopak drolilo, přilijte trochu vody.

4

Z těsta vyválíme na pomoučeném válu tenké kulaté placky velké zhruba jako menší talíř.

5

Tortilly opékáme nasucho na pánvi z obou stran, dokud se na nich nezačnou tvořit hnědé puchýřky.

6

Pečené maso nakrájíme na menší kousky. Zeleninu omyjeme a taktéž pokrájíme.

7

Každou tortillu pak naplníme kousky pečeného masa a čerstvé zeleniny a dochutíme dresinkem či majonézou. Skvělý dresink vytvoříte smícháním zakysané smetany s prolisovaným česnekem, solí a čerstvými bylinkami.

Tortillu přehneme a podáváme.

Autor: Jana F.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.