Jak připravit bezlepkové tortilly s kuřecím masem | recept
Bezlepkové tortilly s kuřecím masem | recept. Pokud z nějakého důvodu dodržujete bezlepkovou dietu, jistě víte, že sehnat tortilly bez lepku není jednoduché. Většina výrobků dostupných na trhu obsahuje pšeničnou mouku, pokud narazíte na kukuřičné bezlepkové tortilly, najdete v nich bohužel konzervanty a zvýrazňovač chuti, také nejsou zrovna nejlevnější. Zkuste si tedy upéct domácí bezlepkové kukuřičné tortilly podle našeho receptu. Následující řádky Vám poradí, jak připravit bezlepkové tortilly s kuřecím masem.
Co je potřeba
Na kukuřičné tortilly je potřeba (cca 4 porce):
- 2 a půl hrnku hladké kukuřičné mouky
- 1 hrnek teplé vody
- 1/2 hrnku rostlinného oleje
- Špetka soli
Na náplň potřebujeme:
- 500 g kuřecích stehenních řízků
- Sůl, pepř a další koření, čerstvé či sušené bylinky
- 1 lžíci olivového oleje
- Čerstvou zeleninu (např. rajčata, hlávkové zelí, ledový salát, cibuli, salátovou okurku apod.)
- Majonézu či dresink
Krok 1
Pro přípravu kukuřičných tortill použijte co nejjemnější, nejlépe tedy hladkou, kukuřičnou mouku. Na internetu se pak dá sehnat i kukuřičná mouka určená přímo pro výrobu tortill.
Maso můžete ochutit třeba následujícími druhy koření, která jsou typická pro mexickou kuchyni: mletou paprikou, chilli kořením, pepřem, mletým kmínem, sušeným (nebo klidně čerstvým) česnekem apod. Z bylinek pak zkuste použít oregano či koriandr.
Krok 2
A jaký je postup?
Nejprve nakrájíme stehenní řízky na menší kousky, poté je osolíme a okořeníme a umístíme do pekáče na lžíci olivového oleje. Maso upečeme doměkka.
Krok 3
Těsto na tortilly připravíme smícháním všech ingrediencí, vypracujeme z nich hladké těsto. Pokud se těsto příliš lepí, přisypte více kukuřičné mouky, kdyby se naopak drolilo, přilijte trochu vody.
Krok 4
Z těsta vyválíme na pomoučeném válu tenké kulaté placky velké zhruba jako menší talíř.
Krok 5
Tortilly opékáme nasucho na pánvi z obou stran, dokud se na nich nezačnou tvořit hnědé puchýřky.
Krok 6
Pečené maso nakrájíme na menší kousky. Zeleninu omyjeme a taktéž pokrájíme.
Krok 7
Každou tortillu pak naplníme kousky pečeného masa a čerstvé zeleniny a dochutíme dresinkem či majonézou. Skvělý dresink vytvoříte smícháním zakysané smetany s prolisovaným česnekem, solí a čerstvými bylinkami.
Tortillu přehneme a podáváme.