Jak používat pohanku k léčebným účelům
Pohanka se navrací na české talíře, ale co je rovněž důležité – i na česká pole. Plochy narůžověle kvetoucí rostlinky lze tu a tam vidět v podhorských oblastech severní Moravy. Právě v této oblasti pohanka dříve bývala důležitou komoditou a základní surovinou pro denní přípravu stravy. Dnes pohanka povýšila, stala se „nadstavbou“ pro zdravý a racionální jídelníček. Jídla z pohanky jsou doporučována jako prevence nebo doplněk při mnoha onemocněních. Jak využívat pohanku k léčebným účelům?
Diskuze k článku
Přidat komentář
Dobrý den, děkujeme za Vaši důvěru. Podle několika zdrojů - například http://www.lekarnadobruska.cz/index.php?page=clanky&akce=clanek&id=29 - patří pohanka mezi potraviny doporučované (respektive dovolené) při onemocnění dnou. Jestliže ovšem chcete mít jistotu a léčíte se s dnou, je lepší kontaktovat svého ošetřujícího lékaře, který nejlépe zná Váš celkový zdravotní stav, a zeptat se přímo jeho. Jistě by neodmítl třeba jen Váš telefonát. Článek o léčebných účincích pohanky má všeobecně informativní charakter. jezzina
prosím potřebovala ,bych poradit jestli se může pohanka po dnovém záchvatu,nemůžu nikde najít jestli obsahuje nějaké puriny,děkuji