Jak postupovat, aby se řízek povedl | recept na vídeňský řízek
Jak postupovat, aby se řízek povedl | recept na vídeňský řízek. Řízek patří k české klasice. Řízkem se rozumí smažený obalovaný plátek masa. Na řízek se hodí vepřové, telecí, kuřecí a krůtí maso, ryby. Řízek lze připravit i ze zeleniny, hub, sýru nebo různých směsí tvarovaných na plátky. Nejčastěji se obaluje v trojobalu – hladká mouka, rozšlehané vejce, strouhanka. Setkat se můžete i s obalováním v ořechách, rozdrcených cornflakes, těstíčku. V článku se dozvíte, jak správně připravit vídeňský řízek.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Souhlasím s předešlým příspěvkem. Nejraději dělám řízky z krkovičky. Je šťavnatější, ale pro vnoučata z kuřecích steaků (vykostěných noh). Klasický trojobal, potom krátce osmažím na malém množství sádla (pro děti na ghi) a dopékám v troubě na 150--180 stupňů asi tak hodinu. Tento způsob jsem převzala od tchýně. Měla ty nejlepší řízky na světě.
Děkuji oběma za reakci, tento způsob určitě vyzkouším, přijde mně to jako bezva nápad.
Kazdy mame radi neco jineho . Podle mne je nejlepsi rizek z kuzlete , ktere je jeste na mleku . Ale uz se na Velikonoce tezko shani . Dalsi nejlepsi je z krkovicky , samozrejme oba na sadle .Olej nikdy . Jinak po osmazeni dam do trouby 70-80 stupnu na hodinku a uplne se rozpada . Super .