Jak pěstovat patison | rady
Jak pěstovat patison | rady. Patison je druh dýně nezaměnitelného diskovitého tvaru, na okrajích je charakteristicky zvlněný. Má bílou barvu. Obsahuje důležité minerální látky a vitamín C. Patison má uplatnění v gastronomii, oblíbený je patisonový salát, patisonový guláš nebo smažený patison. Patison má nízkou hodnotu sodíku, a proto je vhodný třeba při léčbě srdečních a ledvinových poruch, má močopudné účinky. Konzumace patisonu se doporučuje i při redukčních dietách.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak na patizon v kuchyni | recepty
Patizon | recepty. Patizony jsou oblíbenou součástí podzimních dekorací. Oblíbená je jejich svěží barva i nezvyklý tvar. Ale patizon nám mnohem lépe p…
Jak vyrobit podzimní dekorace | tipy
Podzimní dekorace | tipy. Pomalu přichází čas na výměnu předokenních truhlíků s květinami za podzimní výzdobu. Na podzim máme na výběr různé druhy okr…
Jak pěstovat zlatý déšť | rady
Zlatý déšť je zlidovělým, avšak nesprávným pojmenováním okrasného keře, jehož botanický název je latinsky Forsythia, česky zlatice. Na jaře je je…
Jak pěstovat kalokvět | rady
Kalokvět – Agapanthus pochází z Jižní Afriky, kde je to velmi proměnlivý rod vytrvalých rostlin, s podobným vzhledem – krátký šupinatý zemní stonek, o…
Jak a kde správně pěstovat pomněnkovec velkolistý | rady
Pomněnkovec velkolistý ( Brunnera macrophylla) z čeledi brutnákovitých je bylinná trvalka nápadně se podobající pomněnce. Není příliš rozšířená, ale j…