Jak pěstovat lichořeřišnici a jak ji využít pro zdraví i v kuchyni
Lichořeřišnice větší (Tropaeolum majus) – letnička, kterou každý zná nebo ji už určitě někde viděl. Její nápadné ohnivě červené, oranžové či žluté květy a výrazně zelené okrouhlé listy zdobí nejeden balkon, terasu i lodžii. Na zahrádkách se pěstují zejména popínavé odrůdy okolo plotů a pergol. Rostlina se s oblibou používá v lidovém léčitelství, má totiž prokazatelné příznivé účinky na zdraví. V kuchyni se uplatní krásné velké květy na dekoraci pokrmů i čerstvé listy do salátů. Chcete-li se o této nenáročné bylině dozvědět více, přečtěte si následující řádky.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak pěstovat a využít smil italský | rady a tipy
Jak pěstovat a využít smil italský | rady a tipy. Smil italský (Helichrysum italicum, též je nazýván kari bylinka, maggi nebo italská slaměnka) je aro…
Jak zpracovat hložinky | recepty
Jak zpracovat hložinky | recepty. Malé červené plody hlohu obecného neboli hložinky právě dozrávají. Pokud si nevíte rady, jak je zpracovat, máme pro…
Jak využít jarní bylinky
Jak využít jarní bylinky | rady a tipy. Možná jste již na sobě pocítili příznaky biologického jara, které začalo 15. února. Jedním z těchto příznaků m…
HHC se dostává do povědomí široké veřejnosti
Hexahydrokanabinol (zkratkou HHC) je jedním z mnoha kanabinoidů nacházejících se v rostlině konopí, přičemž v posledních několika měsících se tento po…
Jak pěstovat a jak využít meduňku | rady, tipy, recepty
Meduňka lékařská (Melissa officinalis) z čeledi hluchavkovitých (Lamiaceae) byla pěstována ve středověkých klášterních zahradách a později se stala so…