Jak ostřit nože a nůžky
Jak ostřit nože a nůžky | návod. Bez ostrých nožů se nedá dělat několik věcí v rodině, a to hlavně vařit. Ostrý nůž potřebujeme na krájení chleba, masa, cibule a jistě můžeme pokračovat. Jenže kovové nože nejsou věčné, a tak se jejich ostří, ať již opotřebením nebo nevhodným použitím, otupí. Jejich broušení není tak složité, aby to nezvládl šikovný kuchař nebo kuchařinka.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Proto abych měl pořád ostrý nůž jsem si pořídil kvalitní nůž značky Dellinger z eshopu dellinger .cz. Nůž je z kvalitní damascénské oceli. Jádro je z japonské oceli vg10 a je vloženo mezi 66 vrstev 2 nerezových damascénských ocelí. Opravdu dokáže projet kusem masa jako nic.
Tak s tímto naprosto souhlasím. Ostré nože jsou prostě základ. Stejně důležité však je i to, aby zůstaly dlouho ostré bez broušení... Já mám například doma pár nožů pro průmyslové použití, které jsou stejně ostré už několik let!