Jak na sušení ovoce | rady
Diskuze k článku
Přidat komentář
Timto postupem jen zkrachuje vase vynostnost...a pro autoka- bud konkretni. Toto je Shit postup
Timto postupem jen zkrachuje vase vynostnost...a pro autoka- bud konkretni. Toto je Shit postup
Prosím autora komentáře popisujícího sušení v troubě o sdělení, jak lze v ní nastavit teplotu 20, 30, či 40 stupňů. V každé troubě je termostat s funkčností od 50 stupňů a ten stejně zapíná až při vyšší teplotě. Udržet teplotu na padesáti stupních není možné !! No a sušičky na ovoce jsou podle mě nanic, protože to v nich dlouho trvá, spotřebují mnoho elektřiny, jsou hlučné a nasušit v nich větší množství na zimu je naprosto nemožné. Mám jednu takovou doma, nejsem s ní vůbec spokojen. Je to v podstatě jen jakási módní hračka. Dříve se na venkově sušilo v troubách v kachlových sporácích a pamatuji si, že bylo doma nasušeno každý rok několik kilogramů ovoce. Některé obce měly i velké sušárny přímo v sadech, kde se topilo dřevem.Toto množství by ty dnešní hračky nebyly schopny usušit ani za rok. Prostě všechno staré a užitečné, co sloužilo dlouho a spolehlivě mnoha generacím před dnešní dobou je někde v nenávratnu a jen těžko se vrátí. Škoda ! Prý je napsána kniha s názvem " Jak přežít pokrok ". Skutečně výstižný a hlavně reálný název !
Ahoj, chtěla jsem se zeptat jak dlouho se ovoce musí sušit ???