Přejít k hlavnímu obsahu

Jak dobýt svět online marketingu v roce 2019?

28. Únor 2019
Jak dobýt svět online marketingu v roce 2019?

Téměř každý, kdo dnes nabízí nějaké služby nebo zboží, se prezentuje i prostřednictvím webu, na nějž chce pochopitelně dostat co nejvíce lidí. A právě tehdy se online marketing jeví jako jeden z nejefektivnějších nástrojů k oslovení nových zákazníků a udržení těch stávajících. Přečtěte si, jak a proč začít s online marketingem v roce 2019.

1

Nesnažte se dělat všechno

Určitě se nesnažte za každou cenu dělat všechno a na všech kanálech. Promyslete si, jaké cesty online marketingu dávají pro váš obor a vaši cílovou skupinu největší smysl a těmi se vydejte. Komplexní online marketing je určitě skvělý a spousta známých i méně známých firem právě díky němu dobývá online svět. Na druhou stranu třeba v případě e-shopu s obráběcími stroji už stojí za zvážení, zda se vám kromě SEO, PPC reklamy a tvorby obsahu vyplatí být i na všech sociálních sítích a zároveň se ještě angažovat v e-mail marketingu.

2

Tvořte kvalitní obsah a nepodceňujte SEO

SEO neboli optimalizaci webů pro vyhledávače by neměl podceňovat žádný web či e-shop. Pokud web vyladíte po technické, uživatelské i obsahové stránce, dobře ho optimalizujete, zpřístupníte ho vyhledávačům a zároveň lidem a staráte se o to, aby na vás jiné weby odkazovali, pak můžete navýšit svou návštěvnost i tržby z přirozených výsledků vyhledávání třeba o 1 000 %. Když to vše navíc doprovází pravidelná tvorba kvalitního a důvěryhodného obsahu (například v rámci blogu, newsletterů, v podobě e-booku či video obsahu) a investice do placené reklamy, pozitivní výsledky na sebe nenechají dlouho čekat.

3

Zkoumejte, co dělá konkurence a dělejte to stokrát lépe

Dobrou inspirací a vodítkem při rozjíždění online marketingových aktivit pro vás může být i konkurence. Sledujte, jak k online marketingu přistupují vaši největší konkurenti a spíše, než abyste je kopírovali se sami sebe ptejte: „Nemohl bych to dělat ještě stokrát lépe? A jak?“.

4

Najměte si specialisty

Pokud neznáte odpověď, nevadí. Od toho jsou tu specialisté na online marketing nebo online marketingové agentury. Ti vám pomohou se ve světě online marketingu zorientovat a zároveň doporučí vhodnou strategii, která se hodí přímo pro vás. Téměř každá známá značka nebo korporátní firma si na své online marketingové aktivity najímá agentury, které jim v online světě pomáhají tak enormně růst.

Autor: Anonym
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak propagovat webové stránky?
Jak propagovat webové stránky?
Webové stránky jsou jedním z nejúčinnějších způsobů, jak přilákat pozornost potenciálních zákazníků. Propagací těchto stránek je možné dosáhnout násle…
Hledáte netradiční dárek pro tátu?
Hledáte netradiční dárek pro tátu?
Vybíráte dárek pro tátu, ale nevíte si rady, jaký dárek vybrat? Když se táty zeptáte, jaký dárek by si přál, odpoví, že všechno má a že nic nepotřebuj…
Koupit repasovaný notebook se vyplatí
Koupit repasovaný notebook se vyplatí
Počítač má doma už skoro každý. Někdo ho používá ke hraní, jiní si s jeho prostřednictvím shánějí přes internet různé druhy informací, další zase potř…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.