Jak zdravě solit
Sůl kamenná nebo mořská? S jódem nebo bez? Kolik a jak? Sůl, neboli chlorid sodný (NaCl), je pevnou součástí naší stravy a vyvstává u ní spousta otázek. Někdo přesoluje, jiný s ní šetří. Optimálním řešením je solení přiměřené, sůl potřebujeme a úplné její vynechání není správné. Její nadbytek naproti tomu zatěžuje ledviny, přispívá k vysokému krevnímu tlaku, stahuje cévy a může způsobovat otoky. Jak poznáme, jestli přesolujeme? Kdy ji přidávat do jídla? A jak ji případně nahradit? Pojďme se na to podívat.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak na gomasio – sezamovou sůl | recept
Jak na gomasio | recept. Gomasio je zdravé ochucovadlo vyrobené nejčastěji ze sezamových semínek a mořské soli, jež pochází z Japonska a má i léčebné…
Jak kuchyňsky upravit kopřivu dvoudomou | rady
Jak kuchyňsky upravit kopřivu dvoudomou | rady. Kopřiva dvoudomá bývala dříve jídána z nouze, pak jako příjemné zpestření jarního jídelníčku, dnes něk…
Jak poznat celozrnné pečivo
Od pradávna se jedly různé kaše, placky a chleby z celých zrn, tedy celozrnné. Až moderní doba přinesla mouku bílou, zbavenou obalových částí zrna, kt…
Jak o Vánocích nepřibrat | rady
Jak o Vánocích nepřibrat | rady. Vánoční svátky mají své neopakovatelné kouzlo a každá generace je prožívá jinak. Dříve se na Vánoce držel půst a poté…
Jak zdravě zahušťovat
Jak zdravě zahušťovat | rady a tipy. Pokud se snažíte zdravě vařit a upravit svou hmotnost, typická česká kuchyně plná mouky není ideálním řešením. Ex…