Jak zavařovat okurky alá znojemské: rychle a bez přípravy láku | recept
Zavařování okurek a nezaměnitelná vůně kopru patří v mnoha rodinách k sezónnímu rituálu, který nelze vynechat. Ale možná, že také patříte k těm, kteří přípravu láku na okurky co do množství neodhadnou a zbude ho tolik, že nevíte co s ním? Anebo ještě horší a zcela opačná varianta, že vám nálev nestačí? Netrapte se s tím a raději nedělejte nálev žádný. Následující návod na zavařování okurek vám napoví, že to jde i jinak. Jednoduše, rychle a zábavně. Do každé zavařovací sklenice dejte to samé - okurky, koření, sůl, cukr, ocet a zalijete studenu vodou. Po klasickém způsobu zavaření s mámivou vůní kopru bude výsledkem povědomá, a jak jinak než výborná chuť znojemských okurek.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Jaká sklenice je myšlena já zavaruji i do velkých 3.l. Jestli na klasickou sedmičku tak toho koření tam je hodně.
Taky zavařuji okurky dle znojemské receptury a ta chuť oproti jiným zavařeným okrurkám je rozhodně o sto procent lepší. Hodně velký rozdíl dělá délka zavařování. Jak dlouho zavařovat okurky by si však podle mě měl zjistit každý sám na základě toho, které mu nejvíce chutnají.
Předloni jsem podle tohoto receptu okurky udělala, nechutnaly rodině, ani známým. Vrátila jsem se k osvědčenému - uvařit lák.
Zavářim okurky ze zahradky podle sklenic jak rostou lák uvařím co zbyde dam do lednice a použivam dal
TO SE DIVÍM - JÁ PODLE TOHOTO RECEPTU DĚLÁM OKURKY - ZVLÁŠTĚ KDYŽ POMALU DORŮSTAJÍ A MÁM JEN JEDNU NEBO DVĚ SKLENICE - UŽ VÍCE NEŽ 20 LET A JSOU DOBRÉ - A ZAVAŘUJI V MIKROVLNCE.. Marie Strak.