Jak uvařit krémovou polévku z medvědího česneku | recept
Medvědí česnek je velice populární v receptech v Německu a Rakousku. Listy medvědího česneku chutnají a voní úplně stejně jako česnek, tentokrát jeho vlastností využijeme na přípravu jarní polévky. Na krémovou polévku z medvědího česneku si přichystáme samořejmě čerstvý medvědí česnek, dále brambory, čerstvé máslo, cibuli, muškátový ořech, domácí zeleninový vývar, šlehačku a sůl. Na dekoraci lze použít květy sedmikrásek, které jsou jedlé a v receptu na polévku z medvědího česneku přispějí k jarnímu nádechu.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit salát ze slepičího masa | recept
Salát ze slepičího masa | recept. Slepičí maso je neprávem v naší kuchyni opomíjené na úkor masa kuřecího. Přitom polévka ze slepice je mnohem silnějš…
Jak připravit pikantní silvestrovskou pomazánku | recept
Pikantní silvestrovská pomazánka | recept. Silvestrovskou oslavu si mnoho z nás nedovede představit bez jednohubek, chlebíčků a dalších dobrot. Až bud…
Jak udělat brokolicovo-květákovou kaši | recept
Jak udělat brokolicovo-květákovou kaši | recept. Obojí stejnou měrou prospěšná zelenina plná minerálů, vitamínů a vláknin pro naše fyzické zdrav…
Jak připravit marinované kapří řízky | recept
Marinované kapří řízky | recept. Následující recept by se vám mohl hodit po Štědrém dnu. Leckde zbydou řízky z kapra, které už nikdo nechce jíst. Pora…
Jak udělat vynikající bramborový salát | recept
Štědrý večer se nezadržitelně blíží a kapra nebo řízek si bez bramborového salátu na štědrovečerní tabuli jen těžko dokážeme představit. Odkud brambor…
Dělám z medvědího česneku pastu. 100g medvědího česneku, 10g mořské soli, 1dl řepkového oleje. Česnek vypereme, pokrájíme a dáme do mixéru, přidáme sůl a olej a rozmixujeme. Dáme do skleniček a uchováváme v ledničce, vydrží tam i 2 roky. Dávám do špenátu, na brambory a všude, kde se dává česnek, dáváme až do uvařeného pokrmu, nevaříme ! Pozor na sůl !!! solte až podle potřeby. Já si ho namažu i na chleba, obsahuje olej, tak není potřeba něčím podmazávat. Je to mňamka !!!