Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit krémovou polévku z medvědího česneku | recept

Medvědí česnek je velice populární v receptech v Německu a Rakousku. Listy medvědího česneku chutnají a voní úplně stejně jako česnek, tentokrát jeho vlastností využijeme na přípravu jarní polévky. Na krémovou polévku z medvědího česneku si přichystáme samořejmě čerstvý medvědí česnek, dále brambory, čerstvé máslo, cibuli, muškátový ořech, domácí zeleninový vývar, šlehačku a sůl. Na dekoraci lze použít květy sedmikrásek, které jsou jedlé a v receptu na polévku z medvědího česneku přispějí k jarnímu nádechu.

Diskuze k článku

Přidat komentář

ATItas48 (neověřeno) | Ne, 04/27/2014 - 21:37

Dělám z medvědího česneku pastu. 100g medvědího česneku, 10g mořské soli, 1dl řepkového oleje. Česnek vypereme, pokrájíme a dáme do mixéru, přidáme sůl a olej a rozmixujeme. Dáme do skleniček a uchováváme v ledničce, vydrží tam i 2 roky. Dávám do špenátu, na brambory a všude, kde se dává česnek, dáváme až do uvařeného pokrmu, nevaříme ! Pozor na sůl !!! solte až podle potřeby. Já si ho namažu i na chleba, obsahuje olej, tak není potřeba něčím podmazávat. Je to mňamka !!!

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.