Jak upéct tvarohovo-povidlový makovec z jedné mísy | bleskově rychlý recept
Žádné mazání, žádné zdobení, jen prosté smíchání máku, tvarohu a povidel. Tato silná trojice spolu prolnutá a v jedné míse promíchaná s několika dalšími základními surovinami, je zárukou toho bezkonkurenčně nejlepšího makovce z nespočtu jeho možných variací. Tvarohovo-povidlový makovec podle dnešního návodu je bleskově rychlý a vystačíte si jen s jednou miskou.
Co je potřeba
- 3 vajíčka
- 1 hrnek krupicového cukru
- 1 tučný tvaroh ve vaničce
- 1 hrnek plnotučného mléka
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek hladké špaldové mouky
- 1 hrnek mletého máku
- 1 prášek do pečiva
- 2–3 lžíce švestkových povidel
- ½ hrnku oleje
Řidší lité těsto přesuňte do velkého plechu vyloženého pečicím papírem a pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C (horkovzdušná trouba 160 °C) 35–40 minut.
Před servírováním tvarohovo-povidlový makovec poprašte moučkovým cukrem.
Pokud máte potíže s nesnášenlivostí lepku, rychlý makovec v bezlepkové verzi (bez mouky) si můžete upéct podle tohoto receptu: https://www.jaktak.cz/jak-upect-makovec-bez-mouky-bezlepkovy-recept.html.
Tipy
Stejně jako jiným makovcům, i tomuto lahodí svěží citronová poleva z moučkového cukru.
Diskuze k článku