Jak upéct sypaný jablečný koláč z kukuřičné mouky | recept bez lepku
Jak upéct sypaný jablečný koláč z kukuřičné mouky | recept bez lepku. Vymazat, nasypat, obložit, zasypat, zalít a péct. A to že má držet pohromadě? Tak tomuto zázraku jsem uvěřila, až jsem takto zázračně vytvořila úžasně voňavý, šťavnatý, oku lahodící jablečný koláč z kukuřičné mouky. Jednoduchost sama, která opravdu funguje. Postará se o to „vychytané“ spojení másla a mouky v kombinaci se šťávou z jablek a smetanou.
Co je potřeba
Uvedené množství je do dortové formy o průměru 23 cm
- 250 g kukuřičné hladké mouky
- 1 kg nahrubo nastrouhaných jablek
- 70 g třtinového cukru
- 60 g krupicového cukru
- 2 lžičky mleté skořice
- 400 ml smetany ke šlehání
- šťáva z ½ citronu
- 50 – 60 g másla na vymazání formy
Tipy
Množství cukru přizpůsobte sladkosti či kyselosti jablek. Rovněž můžete zvolit cukr buď pouze krupicový či pouze třtinový. A myslím, že přidat sáček vanilkového cukru rozhodně ničemu neuškodí.
Diskuze k článku