Jak upéct šátečky s bylinkovým sýrem a olivami | recept
Šátečky s bylinkovým sýrem a olivami | recept. Následující recept na snadné a chutné šátečky je skvělou možností, jak připravit rychlé slané občerstvení bez listového těsta, které je velice tučné a tím i těžké do žaludku. Díky tvarohu je toto těsto lehké a křehké zároveň. Náplně šátečků lze snadno obměňovat, následující recept pracuje s čerstvým sýrem, bylinkami a olivami. Šátečky lze snadno jíst rukama, proto je můžete připravit i pro větší množství lidí nebo je vzít s sebou na výlet.
Co je potřeba
Na těsto si připravte:
- 180 g polohrubé mouky
- 120 g změklého másla
- 120 g polotučného tvarohu
- 1 vejce
- 1 lžičku kypřicího prášku do pečiva
- špetku soli
Na náplň si přichystejte:
- 150 g čerstvého sýra
- 1 lžičku sušeného oregana
- 1 lžičku sušeného libečku
- 1 lžičku sušené bazalky
- hrst černých oliv bez pecky
Na dokončení budete potřebovat:
- 1 vejce
- grilovací koření
- 50 g eidamu
Troubu si předehřejte na teplotu 200 °C. Vál si lehce posypte hladkou moukou. Připravené těsto vyndejte z chladničky. Rozdělte ho na poloviny, jednu odložte stranou a druhou rozválejte na silnější plát. Pokud nemáte tak velké vykrajovátko, použijte skleničku, její okraje obtiskněte do mouky a pak s ní vykrajujte kolečka.
Diskuze k článku