Jak upéct marcipánové kroužky s marmeládou | recept
Marcipánové kroužky s marmeládou | recept. Vánoční cukroví s marmeládou patří k nejoblíbenějším druhům. Je nenáročné na skladovací podmínky a zároveň také trvanlivější než kousky s krémovou náplní. Mandlové kroužky podle tohoto receptu jsou efektní na pohled a přitom jsou jen o něco méně pracnější než tradiční linecká kolečka.
Co je potřeba
Těsto na kolečka:
- 110 g másla
- 70 g moučkového cukru
- 160 g hladké mouky
- 1 balíček vanilkového cukru
- 2 žloutky
Marcipánová hmota:
- 300 g marcipánu – koupená nebo domácí hmota (recept zde: Jak si připravit domácí marcipán | recept)
- 2 bílky
Náplň:
- marmeláda nebo džem podle vlastního výběru
Na nepřilnavé podložce vyválejte těsto na kolečka tl. 3-4 mm. Těsto je studené a k jeho vyvalování je zapotřebí trochu síly. Nenechávejte ho dlouho v teple, pak se lepí a obtížně zpracovává. Studené těsto se nechytá na váleček ani vykrajovátko a ani není třeba podsypávat ho moukou. Vykrájená kolečka rozložte na plech vyložený papírem na pečení.
Tipy
Tip:
Před tím, než cukroví budete skládat na mísu, zakápněte střed kroužků čerstvou marmeládou, budou se více lesknout.
Diskuze k článku