Jak upéct dánské vánoční cukroví | recept
Dánské vánoční cukroví | recept. Oblíbili jste si kořeněné sušenky? Pak je tento recept pro Vás! Křehké rozsýpavé kousky z máslového těsta mají příjemnou kořeněnou chuť a vůni po kardamomu. Recept je dánský a kardamom je ve Skandinávii oblíbenou přísadou do sladkého pečiva. Jako koření ho používali už staří Římané a Řekové, upravuje trávení, zmírňuje pálení žáhy a odhleňuje. Špetku kardamomu lze přidat i do černého čaje či kávy, získáte nápoj s orientální vůní a chutí.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Dobrý den, opraveno, děkuji za upozornění. Držím Vám palce, ať se cukroví povede a hlavně chutná. Mirka
Jiz upeceno. S testem se mi velmi dobre pracovalo. Na pohled vypadaji susenky dobre a chut? Velmi zajimava a jen se rozplyvaji! Urcite budu delat casto. Pro nas jen dam mene cukru. Dekuji za recept i jeho opraveni.
PS: Medove kolacky z Vasich receptu se jiz pecou, zatim nevim jaky budou.
Moc děkuji za zpětnou vazbu. Jestli máte ráda netradiční chutě a experimenty, zkuste křehké pečivo z datlí podle receptu na těchto stránkách. Také dávám méně cukru a kde je to možné, nahrazuji ho (diabetik). Přeji Vám hezký den nejen dnešní. Mirka
Muzete mi prosim sdelit kolik je potreba mouky? Nejak toto nemohu v zadani najit. Susenky jsem chtela vyzkouset. Dekuji.