Jak upéct jednoduché cukroví z kokosového těsta | recept
Jeden z mnoha receptů kokosového těsta na vánoční cukroví používaný v naší rodině. Kokosovým těstem plníme formičky báboviček. Dají se slepit marmeládou s lineckým kolečkem většího průměru než je bábovička, polít bílou čokoládou a zdobit cukrářským zdobením, jako by to byl slaměný klobouk. Nebo polít tmavou čokoládou a ozdobit jako bábovku barevným máčkem. Chybu neuděláte ani když cukroví pouze pocukrujete a necháte tak. Fantazii se meze nekladou a jistě vymyslíte i nějaký jiný způsob zdobení. Cukroví z kokosového těsta vám jistě zachutná.
Co je potřeba
- 190 g másla nebo Hery
- 70 g moučkového cukru
- 1 vaječný žloutek
- 80 g kokosu
- 250 g hladké mouky
- čokoládová poleva
- cukrářské zdobení
Po uplynutí doby potřebné k odležení těsta pokračujeme v práci. Připravíme si formičky báboviček. Nevymazáváme je, kokosová těsta se nelepí a snadno se vyklápějí. Do každé formičky vtlačujeme těsto téměř do roviny, jen s nepatrným důlkem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 8 minut. Doba je orientační, záleží na tom, jak trouba peče.
Po vychladnutí zdobíme cukroví podle fantazie. Poléváme čokoládovou, bílkovou nebo cukrovou polevou. Zdobíme cukrovými kytičkami, barevným máčkem nebo kokosem. Pokud jste si na jaře s námi připravili kandované květy, můžete je použít (viz článek: Jak udělat kandované jedlé květy). Cukroví je dobré i obalené v cukru. Kokosové bábovičky byste měli nechat odležet na chladném místě alespoň týden. Krásně se propojí chutě a cukroví bude měkčí.
Diskuze k článku