Jak upéct čokoládové brownies sušenky | recept
Jak upéct čokoládové brownies sušenky | recept. Čokoláda v jedné ze svých nejlahodnějších podob, to jsou úžasné čokoládové brownies sušenky. Jejich příprava není složitá a výsledné vláčné a přesto lehce křupavé sušenky vás svou chutí okouzlí. Čokoláda a kakao obsahují velké množství prospěšných látek jako železo, hořčík, mangan, také rozpustnou vlákninu. Pusťte se do pečení čokoládových brownies sušenek s námi, určitě si je zamilujete.
Co je potřeba
- 200 g hladké mouky
- 100 g másla
- 100 g cukru (nejlépe třtinového)
- 2 vejce
- 2 žloutky
- 170 g kvalitní hořké čokolády
- 30 g kakaa
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2 lžičky vanilkového extraktu
Čokoládu nalámeme na malé kousky, přidáme máslo a cukr a rozehřejeme ve vodní lázni. Za stálého míchání necháme pozvolna rozpustit, až je směs krásně hladká. Nádobu odstavíme a vmícháme vejce, žloutky a vanilkovou esenci a necháme zchladnout.
Do mísy nasypeme prosátou mouku s práškem do pečiva, přidáme kakao a důkladně promícháme. Sypkou směs po částech zapracujeme do tekuté, až nám vznikne lepivé těsto. Těsto zabalíme do folie a necháme ztuhnout alespoň hodinu v ledničce.
Troubu si předehřejeme na 180°C a připravíme si plech, který vyložíme pečícím papírem. Pomocí lžičky odebíráme stejné množství těsta a rukama tvarujeme kuličky, které skládáme na plech. Kuličky nabudou a roztečou se do stran, proto mezi nimi necháváme dostatečné rozestupy.
Sušenky pečeme asi 15 minut, mohou se zdát nedopečené, ale postačí, aby měly zpevněný střed. Během chladnutí postupně ztvrdnou na povrchu, uvnitř ale budou stále měkké a vláčné. Hotové čokoládové sušenky skladujeme v uzavřené nádobě, kterou chováváme v suchu a chladnu.
Diskuze k článku