Jak upéct čokoládové brownies sušenky | recept
Jak upéct čokoládové brownies sušenky | recept. Čokoláda v jedné ze svých nejlahodnějších podob, to jsou úžasné čokoládové brownies sušenky. Jejich příprava není složitá a výsledné vláčné a přesto lehce křupavé sušenky vás svou chutí okouzlí. Čokoláda a kakao obsahují velké množství prospěšných látek jako železo, hořčík, mangan, také rozpustnou vlákninu. Pusťte se do pečení čokoládových brownies sušenek s námi, určitě si je zamilujete.
Co je potřeba
- 200 g hladké mouky
- 100 g másla
- 100 g cukru (nejlépe třtinového)
- 2 vejce
- 2 žloutky
- 170 g kvalitní hořké čokolády
- 30 g kakaa
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2 lžičky vanilkového extraktu
Krok 1
Čokoládu nalámeme na malé kousky, přidáme máslo a cukr a rozehřejeme ve vodní lázni. Za stálého míchání necháme pozvolna rozpustit, až je směs krásně hladká. Nádobu odstavíme a vmícháme vejce, žloutky a vanilkovou esenci a necháme zchladnout.
Krok 2
Do mísy nasypeme prosátou mouku s práškem do pečiva, přidáme kakao a důkladně promícháme. Sypkou směs po částech zapracujeme do tekuté, až nám vznikne lepivé těsto. Těsto zabalíme do folie a necháme ztuhnout alespoň hodinu v ledničce.
Krok 3
Troubu si předehřejeme na 180°C a připravíme si plech, který vyložíme pečícím papírem. Pomocí lžičky odebíráme stejné množství těsta a rukama tvarujeme kuličky, které skládáme na plech. Kuličky nabudou a roztečou se do stran, proto mezi nimi necháváme dostatečné rozestupy.
Krok 4
Sušenky pečeme asi 15 minut, mohou se zdát nedopečené, ale postačí, aby měly zpevněný střed. Během chladnutí postupně ztvrdnou na povrchu, uvnitř ale budou stále měkké a vláčné. Hotové čokoládové sušenky skladujeme v uzavřené nádobě, kterou chováváme v suchu a chladnu.