Jak upéct bramborový makovec
Jak upéct bramborový makovec | recept na makovec z vláčného těsta s přídavkem brambor. Makovec podle následujícího receptu má několik výhod – do těsta se nepřidává žádný tuk, díky přídavku brambor zůstává dlouho po upečení vláčný a cukr lze zaměnit za sladidlo vhodné pro diabetiky. Vyzkoušela jsem práškovou stevii, fruktózu a březový cukr (xylitol). Pokud jste diabetici, řiďte se podle doporučení vašeho lékaře a volte sladidlo pro vás nejvhodnější. Makovec by šlo upéct i zcela bez sladidel. Sladkou chuť mu můžete dodat polevou z hodně zralého sladkého ovoce.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak upéct makový zákusek s tvarohovou náplní | recept
Jak upéct makový zákusek s tvarohovou náplní | recept. Prvotřídní řezy z třeného, máslově jemného a mákem prostoupeného těsta, které jsou k …
Jak upéct vláčný bramborový makovec s citronovou polevou | recept
Jak upéct vláčný bramborový makovec s citronovou polevou | recept. Předem uvařené brambory zakomponované do těsta přemění tradiční makovec ve fantasti…
Jak bez mouky upéct šťavnatý makovec
V těstě obyčejný, bez mouky pečený a pouze cukrem zdobený. Tedy zcela jednoduchý, přitom však oslnivý a mimořádně šťavnatý makovec, který tím, že…
Jak upéct makovec s přídavkem vařených brambor | jednoduchý recept
Jak upéct makovec s přídavkem vařených brambor | jednoduchý recept. Makovec se ve starých kuchařkách někdy vyskytuje pod heslem selský dort. Ten podle…
Jak upéct zdravý makovec | recept
Zdravý makovec | recept. Mák nejen skvěle chutná, je také plný vápníku a dalších látek nezbytných pro dobrý stav lidského organismu. Následující řádky…