Jak udělat višňový tvarohový koláč | recept
Tento tvarohový koláč s višněmi tvoří tři vrstvy: piškotový korpus, tvarohová náplň a na povrchu koláče jsou umístěné vypeckované višně. Čím přípravu višňového koláče podle receptu začít? Přichystáme si piškotový korpus z piškotů, másla a cukru a hmotou vyplníme dno a stěny kulaté koláčové formy. Do formy přilijeme tvarohovou náplň a pečeme v předehřáté troubě na 180°C 20 až 25 minut. Nakonec zpracujeme višně v kastrůlku, na tvarohovou náplň rovnoměrně rozložíme višně a je hotovo. Tvarohový višňový koláč můžeme po vychladnutí podávat. Dobrou chuť!
Co je potřeba
Na náplň do višňového koláče:
375 g plnotučný měkký tvaroh
125 g krupicového cukru
2 rozšlehaná vejce
1 sáček vanilkového cukru
1 lžíce nastrouhané citrónové kůry
Na piškotový korpus:
175 g nadrcených piškotů
90 g změklého másla
2 polévkové lžíce cukru krupice
Na povrch tvarohového koláče s višněmi:
1 lžíce maranty nebo kukuřičného škrobu
400 g vypeckovaných višní z kompotu a se šťávou
několik kapek vanilkové tresti či třešňového likéru
Diskuze k videu