Jak udělat vepřové sádlo a škvarky | postup
08. Březen 2021
Co je potřeba
2 až 3 kg syrového sádla
1
Sádlo nařežeme na pruhy, pak ho nakrájíme na kostky velké 2 až 3 cm.
2
Nakrájené sádlo vložíme do kastrolu, mírně podlijeme vodou a za občasného zamíchání zvolna zahříváme a škvaříme.
3
Když sádlo přestává pěnit a škvarky se lehce zbarvují do růžova, sádlo slijeme nebo procedíme do nádoby. Malé množství tuku ponecháme a škvarky doškvaříme do červena.
4
Škvarky scedíme, aby se zbavily přebytečného tuku. Dochutíme solí nebo česnekem.
Další zajímavé články
Jak upéct marinované vepřové koleno | recept
Jak upéct marinované vepřové koleno | recept. Dnešní recept na vepřové koleno nás zavede do rakouské kuchyně. V Rakousku a sousedním Německu, jsou peč…
Jak udělat kuře Marengo | recept
Recept na kuře Marengo. Kuře Marengo patří do klasického fondu světové kuchyně. Najdeme je na jídelníčku většiny hotelových restaurací a v receptářích…
Jak snadno upéct sušenky s jablky ze skořicové drobenky | oblíbený recept
Už jste někdy ochutnali crumble? Tyto snadné a výborné sušenky jsou totiž také z drobenky a ovoce. V našem receptu je skořicová drobenka doplněn…
Jak upéct ty nejlepší kakaové muffiny se smetanovou náplní | recept
Muffin je druh pečiva malých rozměrů a je určen ke konzumaci jednou osobou. Muffiny se pečou v různých variantách a základní těsto se může obohatit o…
Jak připravit tradiční baba ghanoush | recept na pomazánku (předkrm) z lilku
Název tohoto orientálního pokrmu se dá přeložit jako rozmazlovaný nebo hýčkaný táta. Tento pokrm podle pověsti vznikl tak, že jej svému starému otci,…
Diskuze k článku