Jak udělat vepřové sádlo a škvarky | postup
Složitost:
Lehké
Cena:
1 - 1000 Kč
Potřebný čas:
30 minut a více
Jak udělat vepřové sádlo a škvarky | postup. Výborné s čerstvým chlebem a solí.
Co je potřeba
2 až 3 kg syrového sádla
Krok 1
Sádlo nařežeme na pruhy, pak ho nakrájíme na kostky velké 2 až 3 cm.
Krok 2
Nakrájené sádlo vložíme do kastrolu, mírně podlijeme vodou a za občasného zamíchání zvolna zahříváme a škvaříme.
Krok 3
Když sádlo přestává pěnit a škvarky se lehce zbarvují do růžova, sádlo slijeme nebo procedíme do nádoby. Malé množství tuku ponecháme a škvarky doškvaříme do červena.
Krok 4
Škvarky scedíme, aby se zbavily přebytečného tuku. Dochutíme solí nebo česnekem.