Jak udělat tlačenku doma | recept
Domácí tlačenka | recept. Tlačenka patří k tradičním zabijačkovým pochoutkám. V každém obchodě nabízejí několik druhů tlačenek, ale nevíte, jaké suroviny byly při výrobě použity. Já třeba mám tlačenku s cibulí v oblibě, ovšem vadí mi kousky chrupavek, kůží nebo tučného masa. Také vnitřnosti (srdce), nemusím. Naštěstí příprava domácí tlačenky není složitá, zvládne se i v malé kuchyni. Výsledkem je masová pochoutka přesně podle mé chuti jen z libového masa. Tlačenka obsahuje kolagen, který prospívá kloubům. Jednou za čas její konzumace prospívá.
Diskuze k článku
Přidat komentář
tlačenka se na zabijačce vaří ve vodě proto, že se dává do syrového vepřového žaludku. Není dobré vařit tlačenku, která je v umělohmotném obalu. Uvolňují se toxiny.
Dle fota usuzuji,že autor/ka nikdy tlačenku nedělala.Kde je kůžová polívka???Suché jako von Leyno od velblouda.
Původně jsem Krokodýl (neověřeno) ani nechtěla na Váš příspěvek reagovat, ale nedá mi to. Kdybyste četl pozorně, možná že by Vám neušla poznámka, že kůže nedávám záměrně a recept je na tlačenku, která chutná mně.
Kůže bych do tlačenky taky nedával ...ty se dávají do sulcu pro příbuzný .......
tlačenka se mi nikdy nepodaří a je jak dříví, neb všechno tlustá a kůže sežeru.