Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat houbovou omáčku z lišek | recept

27. Prosinec 2012

Z jedlých a velmi chutných hub lišek lze připravit výbornou houbovou omáčku. Nejprve nakrájejte cibuli a čerstvé nebo mražené lišky osmahněte na pánvi. Zalijte šťávou na pečeni, přidejte smetanu a bujón Knorr. Houbovou omáčku dochuťte troškou rozmarýnu, přidejte černý pepř a zahustěte houbovou omáčku případně jíškou. Houbovou omáčku z lišek podávejte k pečeným masům, třeba k hovězímu, drůbeži i k pstruhovi. Recept na houbovou omáčku od Knorr.

Co je potřeba

100 gramů čerstvé nebo mražené lišky 50 ml slunečnicový olej 1 kus Knorr Bohatý bujón na Guláš, 4 kalíšky 1 stroužek česnek 1 kus malá cibule 1 kus rozmarýn (větvička) 20 g koňak nebo brandy černý pepř 200 ml smetana 10 g Knorr Hotová jíška tmavá 1 balení Knorr Šťáva k vepřové pečeni

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak udělat houbovou omáčku | recept
Jak udělat houbovou omáčku | recept
Jak udělat houbovou omáčku | recept. Při lesní procházce jistě nasbíráte pár hub, ze kterých si můžete udělat výbornou houbovou omáčku. Recept na zákl…
Jak uvařit omáčku z májovek | recept
Jak uvařit omáčku z májovek | recept
Omáčka z májovek | recept. Májovky patří mezi první jarní houby. Jsou v kuchyni všestranně využitelné. Luxusní je smetanová omáčka z májovek. Čirůvka…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.