Jak udělat houbovou omáčku z lišek | recept
Z jedlých a velmi chutných hub lišek lze připravit výbornou houbovou omáčku. Nejprve nakrájejte cibuli a čerstvé nebo mražené lišky osmahněte na pánvi. Zalijte šťávou na pečeni, přidejte smetanu a bujón Knorr. Houbovou omáčku dochuťte troškou rozmarýnu, přidejte černý pepř a zahustěte houbovou omáčku případně jíškou. Houbovou omáčku z lišek podávejte k pečeným masům, třeba k hovězímu, drůbeži i k pstruhovi. Recept na houbovou omáčku od Knorr.
Co je potřeba
100 gramů čerstvé nebo mražené lišky 50 ml slunečnicový olej 1 kus Knorr Bohatý bujón na Guláš, 4 kalíšky 1 stroužek česnek 1 kus malá cibule 1 kus rozmarýn (větvička) 20 g koňak nebo brandy černý pepř 200 ml smetana 10 g Knorr Hotová jíška tmavá 1 balení Knorr Šťáva k vepřové pečeni
Diskuze k videu