Jak udělat domácí dipy ke grilovanému masu | 5 receptů
Domácí dipy ke grilovanému masu | recepty. Teplé počasí svádí nejen k posezení venku, ale i k oblíbené společenské a kulinářské kratochvíli – grilování. Zkuste svým hostům tentokrát nenabídnout k masu obvyklý a nudný kečup a hořčici a překvapte je variací doma vyrobených dipů. Jejich příprava vám zabere jen pár minut a hosté příjemnou změnu jistě ocení. Samotný pojem „dip“ se u nás zahnízdil teprve nedávno a mohli bychom ho nahradit pojmem „studená omáčka“, která se obvykle servíruje v malých miskách a namáčí se do ní maso, zelenina, pečivo, hranolky a podobně. Jejím základem většinou bývá zakysaná smetana, bílý jogurt, tvaroh nebo majonéza. Jiné dipy se připravují přímo ze zeleniny či ovoce. Pojďme si některé z nich vyzkoušet.