Jak si udělat domácí přesnídávku | recept
Chcete pro své blízké (hlavně pro ty nejmenší) jen to nejzdravější a nejlepší bez zbytečných éček, zahušťovadel, cukrů? Udělejte jim domácí jablečno-meruňovou přesnídávku, která bude obsahovat jen a pouze ovoce. Tuto přesnídávku můžou tím pádem i kojenci již od doby zavedení prvních příkrmů. Ochutnejte ji i vy a sami zjistíte, že žádný cukr nepotřebuje. Příprava je velmi jednoduchá. Jak si připravit domácí přesnídávku bez emulgátorů, zahušťovadel a cukrů vám poradí následující řádky.
Co je potřeba
- 1 kg jablek
- 400 g meruněk
- zavařovací skleničky
Ještě horkou přesnídávkou plníme vysterilizované skleničky, které pak pevně uzavřeme. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů, skleničky vyskládáme na hluboký plech nebo zapékací misku, asi do půlky zalijeme vodou a položíme na dno trouby. Takto sterilizujeme asi 20 minut. Po vytažení necháme přesnídávky vychladnout dnem vzhůru. Přeji vám a vašim ratolestem dobrou chuť.
Tipy
Místo meruněk můžete k jablíčkům přidat třeba broskve, borůvky, jahody. U kojenců však pozor na alergickou reakci z jahod.
Varování
Při zavařování pozor na již použité skleničky a víčka od dětských příkrmů. Ne všechny správně "chytnou". Po otevření přesnídávky musí víčko "klapnout".
Diskuze k článku