Jak si připravit koření na sušenky Spekulky | recept
Jestliže patříte k milovníkům kořeněných sušenek tzv. Spekulek, tak vám přijde vhod následující návod na směs koření potřebného k jejich domácí výrobě. Koření můžete bez obav přidat i do perníkových těst, nejen do sušenek. A pokud máte rádi pečený čaj a připravujete si ho doma sami, zkuste koření přidat i do něj. Dodá čaji velmi příjemný kořeněný podtón.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Dobrý den, ano, pokud se budete držet receptu, tato dávka hotového koření - tedy i se 2 KL hřebíčku - je na několik dávek těsta na sušenky.
Sto lidi, sto chuti. Ja jsem celou davku tohoto koreni dala do receptu na spekulky a nemuzeme si je vynachvalit. Po upeceni 1.davky jsem druhy den zadelavala na dalsi dve :). Koreni jsem si mlela cerstve, krome koriandru a skorice. Dekuji za skvely recept.
Přidat do toho 2 lžíčky, třeba hřebíčku je nepoživatelné.Kdysi jsem to zkoušela a tato dávka koření by byla asi tak na 5 kg mouky,možná i víc.To samé třeba s kardamomem...