Přejít k hlavnímu obsahu

Jak a proč vakuovat potraviny | rady a tipy

Jak a proč vakuovat potraviny | rady a tipy

Jak a proč vakuovat potraviny | rady a tipy. Vakuování je jednou z metod uchovávání potravin. Při vakuovém balení se upravuje atmosféra obklopující potraviny odčerpáním vzduchu. Vakuování je výhodné také při ukládání přebytků do mrazničky, balíčky jsou skladnější a menší, a tak ušetříte spoustu místa. Potraviny ve vakuu mají několikanásobně delší trvanlivost a nepřicházejí o své senzorické vlastnosti. Dnes si v obchodech nebo i na internetu z pohodlí domova můžete vybrat z pestré nabídky domácích vakuovaček označovaných někdy také jako svářečka folií. V našem článku se dozvíte o vakuování potravin víc.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak vybrat dobrý prací prášek | rady
Jak vybrat dobrý prací prášek | rady
Skvrny na prádle, zbytky nerozpuštěného pracího prášku nebo vyblednutí barev. To jsou důsledky používání nekvalitního pracího prášku. Váš prací prášek…
Jak skladovat čerstvé potraviny
Jak skladovat čerstvé potraviny | rady
Jak skladovat čerstvé potraviny | rady. Běžně se stává, že některé potraviny, které nakoupíme, ihned nezpracujeme. Ne vždy odhadneme, kolik přesně toh…
Jak správně udržovat kávovar | rady
Jak správně udržovat kávovar | rady
Jak správně udržovat kávovar | rady. Kávovary jsou oblíbeným doplňkem nejen domácností, ale i kanceláří. Pořizujeme je vždy proto, abychom se nenáročn…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.