Jak a proč vakuovat potraviny | rady a tipy
Jak a proč vakuovat potraviny | rady a tipy. Vakuování je jednou z metod uchovávání potravin. Při vakuovém balení se upravuje atmosféra obklopující potraviny odčerpáním vzduchu. Vakuování je výhodné také při ukládání přebytků do mrazničky, balíčky jsou skladnější a menší, a tak ušetříte spoustu místa. Potraviny ve vakuu mají několikanásobně delší trvanlivost a nepřicházejí o své senzorické vlastnosti. Dnes si v obchodech nebo i na internetu z pohodlí domova můžete vybrat z pestré nabídky domácích vakuovaček označovaných někdy také jako svářečka folií. V našem článku se dozvíte o vakuování potravin víc.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak vybrat dobrý prací prášek | rady
Skvrny na prádle, zbytky nerozpuštěného pracího prášku nebo vyblednutí barev. To jsou důsledky používání nekvalitního pracího prášku. Váš prací prášek…
Jak skladovat čerstvé potraviny | rady
Jak skladovat čerstvé potraviny | rady. Běžně se stává, že některé potraviny, které nakoupíme, ihned nezpracujeme. Ne vždy odhadneme, kolik přesně toh…
Jak zvládnout vánoční úklid bez chemie a toxických látek | rady pro domácnost
Jak zvládnout vánoční úklid bez chemie a toxických látek | rady pro domácnost. Nezadržitelně se blíží Vánoce. Jak si předvánoční čas užít co nejvíce v…
Jak správně udržovat kávovar | rady
Jak správně udržovat kávovar | rady. Kávovary jsou oblíbeným doplňkem nejen domácností, ale i kanceláří. Pořizujeme je vždy proto, abychom se nenáročn…
Jak vybírat kapra pro kuchyňskou úpravu | rady
Jak vybírat kapra pro kuchyňskou úpravu | rady. I když většina z nás kupuje kapra jen jednou ročně na vánoční stůl, dopřát si tradiční kvalitní maso z…